Forum motorowerowe

Wszystko o motorowerach!! Tuning wizualny, porady, problemy techniczne..

Teraz jest 22 lip 2019, o 04:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utw贸rz nowy w膮tek Ten w膮tek jest zablokowany. Nie mo偶esz w nim pisa膰 ani edytowa膰 post贸w.  [ Posty: 25 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1, 2, 3  Nast臋pna strona
Autor Wiadomo艣膰
PostNapisane: 8 cze 2012, o 21:37 
Poziom

Do艂膮czy艂(a): 14 cze 2010, o 19:30
Posty: 6677
Pochwa艂y: 108
Pojazd: -
GG: 0
Wojew贸dztwo: 艁贸dzkie
Pobra艂em ju偶 dawno, ale u mnie na 56 str. mam schemat skrzyni silnika 027.

_________________
The end of story ...


G贸ra
 Zobacz profil Offline  
 
PostNapisane: 8 cze 2012, o 22:31 
VIP
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 16 lis 2010, o 23:24
Posty: 2079
Lokalizacja: Osiek
Pochwa艂y: 63
Pojazd: Romet Ogar200 :D
GG: 37457511
Wojew贸dztwo: Warm.-maz.
Nie do艣膰, 偶e:
a) poda艂em z艂膮 stron臋, pomyli艂em cyfry xD za co przepraszam :D
b) kufa m贸wi艂em INSTRUKCJA NAPRAW MOTOROWER脫W ROMET. Ona jest taka 偶贸艂tawa czarno-bia艂a a nie ta z kolorow膮 ok艂adk膮!

Dodano: 8 czerwca 2012, o 22:24

https://www.google.pl/#hl=pl&output=sea ... 24&bih=605
A dok艂adnie chodzi mi o to: http://chomikuj.pl/yoo07/Dokumenty/inst ... 827598.jpg

_________________
Mgr130 napisa艂: "Gdzie Aleksandr贸w sze艣膰 tam ... 偶aden silnik nie chodzi
Gdzie mechanik贸w sze艣膰 tam Aleksandra nie ma"
xD


G贸ra
 Zobacz profil Offline  
 
PostNapisane: 13 lut 2013, o 13:19 
Poziom

Do艂膮czy艂(a): 14 cze 2010, o 19:30
Posty: 6677
Pochwa艂y: 108
Pojazd: -
GG: 0
Wojew贸dztwo: 艁贸dzkie
Ju偶 pobieram. Zaraz obejrz臋. Dzi臋ki.

Dodano: 13 lutego 2013, o 12:19

Witam po 8-miesi臋cznej przerwie w temacie xD

Silnik z kuzynem z艂o偶y艂em jako艣 pod koniec wakacji, wszystko posz艂o g艂adko jak po ma艣le, odpali艂 za 1. po przelaniu, w co nikt nie wierzy艂 xD Ale jest pewien problem. Od remontu nie by艂o pierwszego biegu. 2 i 3 wchodzi bez opor贸w. 艢ci膮gn膮艂em nawet automat, ci膮gn膮艂em za wodzik, jednocze艣nie kr臋c膮c ko艂em i 1 nie wchodzi. Wkurzyli艣my si臋 z kuzynem, wczoraj silnik poszed艂 na st贸艂, rozpo艂owili艣my. My艣leli艣my 偶e posz艂o jakie艣 trybko, ale wszystko lux. Zak艂adamy znowu automat, wrzucamy biegi i zn贸w ten sam problem - brak 1. Nie wiem co mo偶e by膰 nie tak, sk艂ada艂em skrzyni臋 wg. schematu w ksi膮偶ce. Prosz臋 o rady do艣wiadczonych w temacie.

_________________
The end of story ...


G贸ra
 Zobacz profil Offline  
 
PostNapisane: 13 lut 2013, o 14:51 
Poziom

Do艂膮czy艂(a): 18 sty 2012, o 22:22
Posty: 103
Pochwa艂y: 5
Pojazd: VW
GG: 0
Wojew贸dztwo: Wielkopolskie
Musia艂e艣 co艣 odwrotnie za艂o偶y膰, mia艂em ten sam problem i si臋 okaza艂o, 偶e odwrotnie wsadzi艂em ten tryb, na kt贸ry zak艂adasz wodzik [wa艂ek g艂贸wny, tryb 艣rodkowy].


G贸ra
 Zobacz profil Offline  
 
PostNapisane: 13 lut 2013, o 14:55 
Poziom

Do艂膮czy艂(a): 14 cze 2010, o 19:30
Posty: 6677
Pochwa艂y: 108
Pojazd: -
GG: 0
Wojew贸dztwo: 艁贸dzkie
Za艂o偶y艂em dobrze, specjalnie sprawdza艂em 3 razy, 偶eby b艂臋du nie pope艂ni膰. Mo偶liwe 偶e przez brak jednej podk艂adki dystansowej tak si臋 dzieje ? Konkretnie chodzi mi o t膮, kt贸ra jest na wa艂ku g艂贸wnym, zaraz za 艂o偶yskiem od strony lewego karteru.

_________________
The end of story ...


G贸ra
 Zobacz profil Offline  
 
PostNapisane: 13 lut 2013, o 15:02 
Poziom

Do艂膮czy艂(a): 18 sty 2012, o 22:22
Posty: 103
Pochwa艂y: 5
Pojazd: VW
GG: 0
Wojew贸dztwo: Wielkopolskie
Te偶 mam tam podk艂adk臋, ale wszystko gra. Jak masz rozpo艂owiony silnik to powk艂adaj tryby, kr臋膰 z臋batk膮 i sprawdzaj czy s膮 biegi ruszaj膮c wodzikiem. Jak mo偶esz to zr贸b zdj臋cia i wrzu膰, b臋dziemy my艣le膰 ;D.


G贸ra
 Zobacz profil Offline  
 
PostNapisane: 13 lut 2013, o 15:07 
Poziom

Do艂膮czy艂(a): 14 cze 2010, o 19:30
Posty: 6677
Pochwa艂y: 108
Pojazd: -
GG: 0
Wojew贸dztwo: 艁贸dzkie
Mnie chodzi o brak tej podk艂adki :D
Potem podskocz臋 do gara偶u i zrobi臋 fotki.

_________________
The end of story ...


G贸ra
 Zobacz profil Offline  
 
PostNapisane: 13 lut 2013, o 15:12 
Poziom

Do艂膮czy艂(a): 18 sty 2012, o 22:22
Posty: 103
Pochwa艂y: 5
Pojazd: VW
GG: 0
Wojew贸dztwo: Wielkopolskie
Aha ;D 藕le przeczyta艂em. Mo偶e to by膰 przyczyn膮, bo tryb I biegu jest za daleko i nie 艂apie, wi臋c jak j膮 u siebie znajd臋 to podam Ci wymiary, bo czasami w motoryzacyjnym nie dostaniesz takiej.

Autor postu otrzyma艂 pochwa艂臋


G贸ra
 Zobacz profil Offline  
 
PostNapisane: 13 lut 2013, o 15:23 
Poziom

Do艂膮czy艂(a): 14 cze 2010, o 19:30
Posty: 6677
Pochwa艂y: 108
Pojazd: -
GG: 0
Wojew贸dztwo: 艁贸dzkie
Ja mam wszystkie podk艂adki, tylko zapomnia艂em wtedy jej za艂o偶y膰.

_________________
The end of story ...


G贸ra
 Zobacz profil Offline  
 
PostNapisane: 13 lut 2013, o 21:57 
Weteran
Avatar u偶ytkownika

Do艂膮czy艂(a): 26 kwi 2009, o 13:37
Posty: 2312
Pochwa艂y: 25
Pojazd: Volverine
GG: 0
Wojew贸dztwo: Pomorskie
Dobrze wyreguluj na sucho mo偶e nie by膰 biegu, natomiast na odpalonym mo偶e by膰 :)

_________________
Dziadek: "... dow贸d na to, 偶e fiat potrafi zrobi膰 lepsze lepsze auto ni偶 typowy golf 4... "
:D Italia Engine Power! :D


G贸ra
 Zobacz profil Offline  
 
Wy艣wietl posty nie starsze ni偶:  Sortuj wg  
Utw贸rz nowy w膮tek Ten w膮tek jest zablokowany. Nie mo偶esz w nim pisa膰 ani edytowa膰 post贸w.  [ Posty: 25 ]  Przejd藕 na stron臋 Poprzednia strona  1, 2, 3  Nast臋pna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegl膮da forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten dzia艂: Brak zidentyfikowanych u偶ytkownik贸w i 0 go艣ci


Nie mo偶esz rozpoczyna膰 nowych w膮tk贸w
Nie mo偶esz odpowiada膰 w w膮tkach
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne u偶ytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
phpBB SEO
www.ogar200.pl , www.motorowery.net