Forum motorowerowe

Wszystko o motorowerach!! Tuning wizualny, porady, problemy techniczne..

Teraz jest 22 maja 2012, o 17:41

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 2 sty 2011, o 21:27 
Sponsor

Pochwały: 4
Pojazd: RometOgar2oo, DaelimVC125f, Komar MR-231, WSK
GG: 7
Województwo: Lubelskie
Więc ja zacznę. Pojechałem rano Ogarkiem do szkoły razem z kumplem który jechał Simsonkiem. No to tak po lekcjach poleciałem po motóra i przyjechałem na boisko. No tak czekałem i czekałem no i moja kolej no to jadę wszystko pięknie. Nie miałem ustawionych obrotów i sam gasł no ja wjeżdżam na slalom a tam trza było prawa rękę puszczać i wystawiać, a tu nagle ogar zgasł to ja szybko 1b i dalej jadę a ten do mnie zmień se moto. No to ja od kumpla sima i jadę. Głupi nie odkręciłem kranika no i znowu przejechałem wszystko już ósemkę robiłem i 0.5m mi zostało do mety a tu simek se zgasł.
Ależ się wk*rwilem. Ale ten co mnie egzaminował do mnie jak się nazywam ja mówię tak i tak a on do mnie no to jedz już do domu bo zdałeś a ja ucieszony pojechałem z kumplem do domu po drodze piwko se wypiłem aby to odczuć i tak o to zdałem kartę.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 2 sty 2011, o 21:32 
VIP

Pochwały: 3
Pojazd: Baotian (aka zipp vapor) 2005r.
GG: 5104517
Województwo: Łódzkie
ja na niczym nie zdawałem karty ;p tylko testy teoretyczne były, zdałem za 1 razem xD

a praktycznego testu bym zapewne nie zdał, bo nigdy wcześniej nie jeździłem na motorze/motorowerze, nauczyłem się ogarem dopiero w wakacje 2008 :D

Ostatnio edytowano 3 sty 2011, o 17:48 przez Mimi, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 2 sty 2011, o 21:46 
Weteran

Pochwały: 38
Pojazd: Romet Ogar 200 '88 ; ČZ 175/487 <3
GG: 0
Województwo: Łódzkie
Ja miałem przygodę. Zdawałem na kartę. Bolał mnie brzuch ze strachu. Bo mieliśmy zdawać na sqtach a ja nigdy wcześniej na nich nie jeździłem, bo były takie dziwne. No i przyszła kolej na zdawanie naszego gim (bo z całego powiatu było troche szkół). Gość mówi, że jak ktoś nie jeździł to niech się zgłosi do wordu, żeby poćwiczyć (A ja mam tam z 40 km). Powiedział, że jak się ktoś wywróci i zgaśnie to całe gim nie bedzie zdawać (nawet nie dotarty mieli ten squt xD). No to ja przestrachany na maksa, bo była kolejka ustawiona i dużo osób co miało doświadczenie w jeździe na tych złomach xD była za mną. Jakbym coś zepsuł to wszyscy na mnie. No ale przyszła moja kolej, powolutku dodałem gazu i objechałem i zdałem :-) Ale byłem zafascynowany. Ale jeszcze nie jeździłem ogarkiem po drodze asfaltowej. Poczekałem na kartę :-)

Zobacz profil Online  

PostNapisane: 2 sty 2011, o 21:47 
Weteran

Pochwały: 2
Pojazd: Hyosung GA 125
GG: 9770328
Województwo: Pomorskie
u nas w szkole jak zobaczyła że przyszło 5 na jazde to tylko pytanie "od ilu jeździcie ?" no to odp "od 5 klasy" i dziękuje zdaliście

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 2 sty 2011, o 22:15 
Styler

Pochwały: 55
Pojazd: Gilera Runner
GG: 927572
Województwo: Podkarpackie
Po Mnie kumpel Incą wbił po 7 przed szkołą, poszliśmy na lekcje jeszcze pośmiałem z dzieciaków z 6 klasy na parkingu, że na chińskim 50 ccm3 4t z jedna blokada 80 jada ok poszedłem na lekcje potem po 10 godzinie wziąłem innego kumpla Yaroxa i zdałem normalnie :)

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 2 sty 2011, o 22:29 
Weteran

Pochwały: 5
Pojazd: SR 50
GG: 514762
Województwo: Śląskie
Ehh... Jako jedyny na ogarku 200 zdawałem(1 jeszcze jawka była), policjant na początku powiedział żę najchętniej dał by 2 biegowe rometa wszystkim ,ale kilka osób by tylko zdało xD.Na początku była ósemka , na ogarku lajtowo mi poszło no to potem było wyminięcie, skręt w prawo na skrzyżowaniu , następnie trzeba było dojechać do 2 miejsca startu i włączyć się do ruchu , do skrzyżowania i w lewo.Wszystko szło zaje* ale ogarek mi przygasał i trza było go trzymać na obrotach , i wszystko pięknie a na końcu przed skrętem w lewo mi zgasł .... za drugim razem też Oo... ale koleś za to że nie zdawałem na skuterze , pozwolił dokończyć na "hulajnogę" xD

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 2 sty 2011, o 22:46 
VIP

Pochwały: 6
Pojazd: Opel Corsa B
GG: 6441366
Województwo: Wielkopolskie
Ja jak zdawałem to było chyba z 20 kibelków, no i na kibelku przyszło zdawać...

Ale trasę miałem taką: slalom między 3 pachołkami, zatrzymanie się, rozejrzenie i skręcenie w prawo no i zaś rura do bramki... I to wszystko.

Na kartę zdawałem w 1. klasie gim, gdzie program przewidywał to na 2. Bez żadnego przygotowania teoretycznego zdałem na 4+ (punku zabrakło do 5) no a jazde oczywiście na 5 :P

Dodano: 2 stycznia 2011, o 21:46

Najlepsze jest to, że razem ze mną zdawało jeszcze 3 kolegów i wszyscy mieliśmy tyle samo punktów, mimo to, że siedzieliśmy w 4 różnych rogach sali :P No jeden kumpel się wyłamał bo dostał 3+

Obrazek

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 2 sty 2011, o 22:47 
Weteran

Pochwały: 9
Pojazd: Romet Ogar 200;Boeing B-52
Województwo: Opolskie
Ja zdawałem na skutrze :D Objechać trzeba było kółko przy boisku i tyle xD

"Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia"

Baton napisał(a):
Nikt cie cwelu o zdanie nie pytał :D

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 2 sty 2011, o 22:54 
Weteran

Pojazd: Romet Ogar 200
GG: 8938676
Województwo: Lubelskie
Jak ja zdawałem to na swoim ogarze i zdałem za 1 razem tylko mi na skrzyżowaniu zgasł ale akurat można było zrobić jeden błąd a z moto na karcie to było :mój ogar 200,ogar 205 i simson s51 kolegów ,ogar 900 i jakieś 2 chińskie skutery a i tak kolega na swoim ogarze 205 nie zdawał bo mu dętka poszła

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 2 sty 2011, o 23:12 
Poziom

Pojazd: *
Województwo: Pomorskie
Ten temat już był :/
Ja zdawałem kartę motorowerową w 2005 roku w moim byłym gimnazjum. Przyjechałem wówczas swoim byłym niebieskim ogarem 200 z tłumnikiem pseudosporta. Nie mieliśmy wówczas z kumplami pojęcia co to był za tłumik więc stwierdziliśmy, ze jakaś samoróbka :D. Pseudo sporty wtedy nie były dość znane :D a i jeszcze to doba internetu nie była. długo czekaliśmy na nauczyciela od techniki który miał nas egzaminować. na boisku szkolnym była rozlana płyta betonowa a wokół niej żużel :D. Więc se żużel zrobiliśmy. Klasa 50 ccm Motorki z jakmi się ścigałem jakiś chiński zipp, Simson SR 50, Motorynka, yamaha dt 50. Miejsce drugie yamahy nie mogłem dogonić i glebe zaliczyłem ale warto było. A egzamin prosty 10 pytań z teorii i przejechanie tzw ósemki

Zobacz profil Online  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]