Forum motorowerowe

Wszystko o motorowerach!! Tuning wizualny, porady, problemy techniczne..

Teraz jest 22 maja 2012, o 18:42

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Flaszka.....
PostNapisane: 1 lip 2010, o 11:05 
Jeden z użytkowników troszeczkę się uraził pewną formą naszego forum dot urodzin. Mianowicie chodzi tu o pewną flaszkę
Cytuj:
Panowie moderatorzy weżcie po uwagę jak ktoś ma 14 lat ma lecieć po flaszke - co to ma oznaczać ,dzieciak ma pić - protestuje to jest moim zdaniem nie wiem jak to nazwać - idiotyzm ,dzieciaka na forum nakłania się do picia :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-? :-?

Dziadek napisał(a):
Proszę nie brać tego dosłownie jest to swego rodzaju przenośnia. Nie można też kojarzyć flaszkę jedynie z alkoholem. Ten wyraz oznacza z języka niemieckiego (niem. Die Flasche) zwykłą butelkę. Nie propagujemy alkoholu równie dobrze taki 14 letni dzieciak może kupić sobie szampan Picolo. Dziękuje za uwagę

Myślę, że w jednej szklanej butelce nie ma nic złego :). Co wy o tym sądzicie?

PostNapisane: 1 lip 2010, o 11:07 
ModTeam

Pochwały: 16
Pojazd: Opel Astra 1.4
Fiat Palio Weekend 1.6

GG: 10910980
Województwo: Małopolskie
Przesada.Dzieciak w wieku 14lat już powinien wiedzieć co to znaczy.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 1 lip 2010, o 11:09 
Poziom

Pochwały: 1
Pojazd: ogar 200
GG: 23262283
Tak, to jest tylko przenośnia :-D Jednak flaszka Polakowi raczej kojarzy się tylko z jednym... Z szampanem picolo! ;]

Ogar odpala! A nawet jedzie! Cud, nie?

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 1 lip 2010, o 11:12 
tak ale ten użytkownik stwierdził, że namawiamy do picia alkoholu młodych ludzi. Moim zdaniem jest to po prostu przesadzone

PostNapisane: 1 lip 2010, o 11:14 
ModTeam

Fiat Palio Weekend 1.6

Dziadek napisał(a):
tak ale ten użytkownik stwierdził, że namawiamy do picia alkoholu młodych ludzi. Moim zdaniem jest to po prostu przesadzone

Jestem tego samego zdania.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 1 lip 2010, o 11:21 
Tak to ja napisałem post do Dziadka i napewno się nie zgodzę po niemicku flaszka po polsku butelka tylko się może kojarzyć z alkoholem - jeśli tak to miłej degustacji.

PostNapisane: 1 lip 2010, o 11:22 
ModTeam

Fiat Palio Weekend 1.6

Mulat 44, na 80% byłem pewny że to Ty :)

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 1 lip 2010, o 11:26 
Poziom

Pochwały: 4
Pojazd: Romet Ogar 200, Honda SFX
GG: 0
Województwo: Podkarpackie
Namawiamy do picia... Teraz każde dziecko może sobie kupić tą flaszkę i wypić, nikt go do tego nie musi namawiać.. Zresztą niedługo nie będzie można nic powiedzieć, o dziewczynach na urodziny bo zaraz ktoś zaprotestuje że to sex przed małużeński, prostytucja :-/

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 1 lip 2010, o 11:26 
Mulat trochę w językach siedzę akurat kształcę się w tym kierunku. Flaszka to nic innego jak zwykła szklana butelka i pochodzi ten wyraz właśnie z języka niemieckiego.. A, że tobie się kojarzy tylko i wyłącznie z alkoholem to już nie moja wina. Bo jeśli to alkohol to jakiego rodzaju? Flaszką rónie dobrze może być oranżada w szklanej butelce , szampan picolo i różnego rodzaju napoje bez alkoholowe sądzę, że po prostu przesadzasz nie ma w tym nic złego. Może w takim razie ten " <piwo> " emotikoikonek też powinniśmy skasować? Nie popadajmy w skrajności... Może powinieneś napisać do administracji gadu gadu by zlikwidowała gorszące emotikonki? A co z moim Awatarem? Trzyma sobie dziadek flaszkę :) Żyjemy w takim a nie innym świecie powinniśmy takie rzeczy traktować jako żart.

PostNapisane: 1 lip 2010, o 11:27 
Styler

Pochwały: 55
Pojazd: Gilera Runner
GG: 927572
Województwo: Podkarpackie
Co wam to przeszkadza ? Nudzi się wam i szukacie problemów ;] . Jest dobrze i mi się to podoba ;)
Macie problemy ludzie... ;)

Zobacz profil Offline  

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]