Forum motorowerowe

Wszystko o motorowerach!! Tuning wizualny, porady, problemy techniczne..

Teraz jest 23 maja 2012, o 10:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
PostNapisane: 8 sie 2010, o 13:52 
Mechanik

Pochwały: 13
Pojazd: Simson s51 , MZ ETZ 251
GG: 7525948
Województwo: Łódzkie
spun_14 napisał(a):
Pisz na gg to sie dowiesz co chcę zrobić
Przespawanie ożebrowania nie stanowi dla mnie najmniejszego problemu więc się nie martw o nic ;p
Cewki już obliczałem
133 zwoje drutem 0.85 daje nam 4v miałem też policzone ile to amperów ale zapomniałem razem wychodziło ok 60W
tak się składa że mój brat robi głośniki od podstaw i nawija cewki na nie więc nawinięcie wszystkich cewek jawki nie jest problemem ;p

Cytuj:
silnik seryjnie ma stopień sprężania 7x i dysponuje momentem maksymalnym 4Nm przy 3000obr/min po podniesieniu sprężania do wartości 14x!!

nie wolno podnosić sprężania powyżej x13 xp

Kiedyś myślałem też nad zapłonem bezstykowym na hallu nawet miałem już taki czujnik ale splot wydarzeń sprawił że nie założyłem tego m.in. dlatego że wał mam trochę wyłechtany na łożyskach i mi lata na boki ale mniejsza o to ;p

Wszystko CI opiszę na gg

Słuchaj wiem, nie to że nie wolno;d po prostu nie powinno się ;d ale jednak to dwusuw wiec można;d wiec suw sprężania zaczyna się później a nie od DMP;) wiec ciśnienie sprężania w stosunku do 4t będzie mniejsze niż 2t;p kolego!! po zatym to był przykład!!!!

Zobacz profil Offline  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]