Forum motorowerowe

Wszystko o motorowerach!! Tuning wizualny, porady, problemy techniczne..

Teraz jest 24 maja 2012, o 11:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

1. Zrób wszystko opisane w TYM wątku!
2. Jeśli nie pomoże, użyj opcji szukaj!
3. Jeśli nic nie znajdziesz, pisząc temat z pytaniem dokładnie opisz problem z maszyną, pamiętaj! Nie jesteśmy wróżkami! :)
4. Każdy problem opisz w osobnym temacie
5. Jeśli dopisałeś objawy do swojego ostatniego postu napisz prywatną wiadomość do moderacji o odświeżenie tematu!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 29 mar 2011, o 21:10 
Poziom

Pojazd: Ogar 200,Zumico GR 500
GG: 8734331
Województwo: Warm.-maz.
To moze od poczatku.Najpierw krotka historia:Ogara kupilem w tamtym roku za jakies 300-350 zl.No niby byl ok...niby.nie mial sily,przerywal,palil z okolo 3 kopa.Byl bez filtra powietrza,wlasciciel mial jakis chinski stozek,ale dusil sie na nim bo (niewiem czy wszystkie)gaznik "pluje" benzyna troszeczke i jak sie pojezdzilo to filtr byl mokry i nie ciagnal powietrza.Potem juz z ogarkiem bylo troche gorzej,zaczal ciezko palic.Ojciec zainwestowal mi w czesci( :D )i zrobil remont(wal,bo stary mial luzy,tlok,cylek60ccm[stary byl juz pozdzierany niezle i przez to nie mial mocy i jak powiedzial gosc w sklepie:"Jakby go myszy powygryzaly":D],lozyska,simmeringi raczej tez byly wymieniane.Byly problemy ze zlozeniem silnika bo sie kartery nie chcialy zejsc,okazalo sie ze nie w tym karterze co trzeba czesci byly wlozone,a drugim trzeba"przykryc".Ok ogar jako tako dziala,ale dalej przerywa.Potem zobaczylem ze iglica w gazniku jest zgieta.Pomyslalem: "a co tam" i kupilem nowy gaznik i linke od gazu.Ok jezdzi,ale nie przezjechalem 3 km i zaczal ciezko zapalac albo wogole.Dluuugie dni siedzialem nad zaplonem,szukalem na innych forach,jak to sie robi itp.nie udalo mi sie.Ogar umarl...Udalo mi sie ugadac z "drobnym pijaczkiem" co latal Rometami kiedys.Pol trzezwy ustawil mi zaplon tak ze na kopa ani ruszy,ale na popych jak sie pcha to dym z tlumika ale nie ciagnie,ja musze pchac.Oczy postawilem i mysle jak on to zrobil po pijaku za pierwszym razem?!potem probowalem poprawic i znowu umarl...stal tak cala jesien i zime.2 razy na jesien probowalem ale odpuscilem sobie.dzis sie wzialem znow za niego.przesiedzialem 3 godziny-bez skutku.ani ruszy.Raz mialem wrazenie jakby cos ruszylo bo jakby pojedynczo zlapal i na tym koniec.Do tego ojciec powiedzial ze jak go nie zrobie to mam sprzedac i nie wazne za ile,tylko zeby poszedl...a ja nie chce...Pewnie powiecie-to zaplon,ustaw go,ale robilem to setki tysiecy razy i ani ruszyl...ten gosc co ustawil to ja minimalnie poprawialem i umarl,potem jego ustawienie tez nie dzialalo...W szkole tez mi juz proponuja po 300zl za niego.W czesci wsadzilem ponad 300 zl i mi wyszlo za wszystko ponad 700 zl pewnie...Ona ma papiery, rocznik 90r.,nie odpala,swiatla nie dzialaja ale to sie naprawi raczej latwo.No i wlasnie niewiem co mam z nim zrobic.stawiam na zaplon.ale to chyba nie ustawienie"mloteczka i kowadelka".dzis lekko platyny pilniczkiem do paznokci pojezdzilem,zdejmowalem magneto,ale wszystko jest chyba ok...kable tez nie wygladaja na zniszczone,raczej sa ok.Aha,ja nie jestem jakims znawca,ale zeby nie bylo ze jestem "za zielony"...Uff...wreszcie :D Niewiem czy wszystko napisalem ale jak cos to dopytajcie bo tak sie rozpisalem ze juz nie pamietam co jest wczesniej... xD

Popieramy ruch legalizacyjny !!! Zasiejemy Polskę !!! www.otwartapestka.info

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 29 mar 2011, o 21:16 
Poziom

Pojazd: OGAR 200

SIMSON sr50. electronic 4b

GG: 0
Województwo: Kuj.-pom.
Iskra na świecy jaka ? Świeca mokra czy sucha ? spróbuj ustawić poziom paliwa w komorze pływakowej

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 29 mar 2011, o 21:20 
Poziom

Pochwały: 2
Pojazd: Romet ogar 200, WSK 125 , JAWA mustang 50, WSK 175
Województwo: Małopolskie
nie ustawiaj przerwy na platynkach bo to ci h... da tylko ustaw zeby była iskra i przyspiesz zapłon tj obróć iskrownik w lewo przeczysć dysze i załóż oryginalny filtr powietrza

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 29 mar 2011, o 21:25 
Poziom

powiem tak:na nowej swiecy mial iskre,ale jakby co pare obrotow walu...na starej "Iskrze 75" mial ciagle ale taka jakby...cos miedzy biala,a pomaranczowa,czasem niebieska przeskoczyla.Swieca?Wstyd sie przyznac ale dzis to nie mialem nic w baku...probowalem tylko przez otwor do swiecy.troche do baku wlalem to cos do gaznika przepompowalo ale chyba musze wyczyscic bo mam wrazenie nie dal dalej tej benzy-swieca byla sucha.narazie nie bede poziomu ustawial bo musze cos z kranikiem zrobic-po zimie cieknie! oO jak lale. do "dziury" troche oczywiscie to swieca sucha...probowalem tez samostartem czy jakos tak to sie nazywa...

Dodano: 29 marca 2011, o 21:25

carbon200 napisał(a):
nie ustawiaj przerwy na platynkach bo to ci h... da tylko ustaw zeby była iskra i przyspiesz zapłon tj obróć iskrownik w lewo przeczysć dysze

ale jak juz platyny ustawilem i jest iskra,to jak przekrece to mi sie wydaje ze gubi ta iskre albo jest slabsza.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 29 mar 2011, o 21:25 
Poziom

Pojazd: OGAR 200

SIMSON sr50. electronic 4b

Województwo: Kuj.-pom.
Ja miałem podobny problem właśnie z poziomem paliwa, zapłon był ustawiony dobrze, a jak regulowałem poziom paliwa to raz prawie łapał, potem strzelał, jak przestawiłem to znów świeca sucha była całkowicie, w końcu udało mi się ustawić i chodzi do tej pory jak ta lala ;)

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 29 mar 2011, o 21:26 
Administrator

Pochwały: 27
Pojazd: Ogar 200, Honda Hornet
Województwo: Śląskie
Dawno tego nie pisałem ale...
Zrób bateryjny na szybciacha xD (nawet nie wiecie jak mi tego brakowało :P )
Wyeliminujesz tym samym wadliwą cewkę zapłonową (nie myl z wys. napięcia) i ewentualne przepięcia na instalacji w lampie/ramie

Dodano: 29 marca 2011, o 21:26

No jak świeca sucha to bateryjny niech poczeka

Dziwisz się że na forum nie ma żadnych reklam? Taki był mój cel! Jestem przeciwnikiem komercyjnego internetu! Następną przyczyną takiego stanu rzeczy jest fakt iż niedorzeczne i perfidne jest sprzedawanie czyichś informacji!
ObrazekPiszę poprawnie po polsku.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 29 mar 2011, o 21:29 
Poziom

Pochwały: 2
Pojazd: Romet ogar 200, WSK 125 , JAWA mustang 50, WSK 175
Województwo: Małopolskie
OJS ma jak zwykle nie zawodny pomysł zrób tak jak mówi i bedzie git i zatankuj

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 29 mar 2011, o 21:30 
Poziom

Pojazd: Jawa 50 Mustang
GG: 10880495
Województwo: Podkarpackie
OJS, jak byś jeszcze napisał albo dał linka jak to zrobić, to bym zafundował do mojego.

Obrazek
Konto na PJ http://polskajazda.pl/Motocykle/Jawa/Mustang_50/124993
100 postów 1.11.2010r

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 29 mar 2011, o 21:32 
Poziom

OJS napisał(a):
Dawno tego nie pisałem ale...
Zrób bateryjny na szybciacha xD (nawet nie wiecie jak mi tego brakowało :P )
Wyeliminujesz tym samym wadliwą cewkę zapłonową (nie myl z wys. napięcia) i ewentualne przepięcia na instalacji w lampie/ramie

Dodano: 29 marca 2011, o 21:26

No jak świeca sucha to bateryjny niech poczeka

Ten bateryjny to fajna rzecz xD ale akusia od Zumico bym musial wziac,a ladowanie jest troche trudne do zrobienia(chyba :D ).Z ta swieca to nie bierz tego ze od razu sucha bo ja nie moge narazie nic lac do baku-z kranika mi sie leje jak chol*ra...ja lalem tylko troche przez otwor do swiecy a tak to na samostarcie w sprayu probowalem...

Dodano: 29 marca 2011, o 21:32

RometTeam napisał(a):
OJS, jak byś jeszcze napisał albo dał linka jak to zrobić, to bym zafundował do mojego.

www.ogar200.pl nie gryzie :P

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 29 mar 2011, o 21:32 
Weteran

Pochwały: 38
Pojazd: Romet Ogar 200 '88 ; ČZ 175/487 <3
Województwo: Łódzkie
Zalej Rometa po korek, wyczyść i wyreguluj gaźnik i spróbuj ustawić zapłon ( nie myl z ustawieniem przerwy na platynkach :P) :) I zdaj relację :P

RometTeam : http://ogar200.pl/index.php?id=elektroniczny&elek=bateryjny#gora

Zobacz profil Offline  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 253 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]