Forum motorowerowe

Wszystko o motorowerach!! Tuning wizualny, porady, problemy techniczne..

Teraz jest 24 maja 2012, o 12:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 lis 2010, o 23:24 
Witam
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie pomysł, aby zamontować amortyzatory od Simsona do mojego Ogara. Generalnie planuję długie trasy na przyszłe wakacje i chciałbym poprawić jakoś komfort jazdy.
Chodzi mi o takie amorki :
http://allegro.pl/simson-s51-sr50-endur ... 15647.html
Testował ktoś takie? Jakieś opinie czy coś? Głownie zależałoby mi na tym, aby były miękkie, gdyż szkoda mi koła i dupci :)
Z góry dziękuje za odpowiedź :)

PostNapisane: 17 lis 2010, o 23:42 
VIP

Pochwały: 13
Pojazd: -
GG: 8767766
Województwo: Opolskie
Ja w ogarze am amory z WSK a w jawce z simka enduro i komfort jazdy jest odpowiedni i w jednym i w drugim motorku. Jeśli cie to interesuję to mam na sprzedarz tylne amory z hondy MB.tanio.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 18 lis 2010, o 14:32 
ADIK 19 napisał(a):
Ja w ogarze am amory z WSK a w jawce z simka enduro i komfort jazdy jest odpowiedni i w jednym i w drugim motorku. Jeśli cie to interesuję to mam na sprzedarz tylne amory z hondy MB.tanio.

Z WSK raczej odpadają, są zbyt masywne jak na Ogara i stylistycznie nie pasowałyby. Głównie chodzi mi o opinie tych z allegro do Simsona. Są chromowane i ładnie prezentowałyby się w moim Ogarze. Jeśli ktoś miał takie amorki w Simsonie, to bardzo prosiłbym o jakąś opinię na ich temat :)

PostNapisane: 18 lis 2010, o 15:01 
Weteran

Pochwały: 95
Pojazd: Romet
GG: 0
Województwo: Mazowieckie
Amortyzatory od Simsona są dobrym rozwiązaniem. Są miękkie to prawda. Wg. mnie niezły komfort jazdy jest na nich. Śmiało zakładaj!

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 18 lis 2010, o 15:05 
Weteran

Pochwały: 38
Pojazd: Romet Ogar 200 '88 ; ČZ 175/487 <3
Województwo: Łódzkie
A ja mam małe pytanko dot. tych amorków. Czy nie trzeba nic przerabiać ? Czy wchodzą na miejsce bez problemu ? [te amorki xD ]

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 18 lis 2010, o 15:27 
Weteran

Pochwały: 95
Pojazd: Romet
Województwo: Mazowieckie
Przymierzałem swoje od SR, które są całościowo kryte do Ogara i pasują bez problemu, ale pamiętaj są ciut wyższe od oryginalnych i trzeba uważać z łańcuchem!

Autor postu otrzymał pochwałę

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 18 lis 2010, o 15:57 
Addadko napisał(a):
Przymierzałem swoje od SR, które są całościowo kryte do Ogara i pasują bez problemu, ale pamiętaj są ciut wyższe od oryginalnych i trzeba uważać z łańcuchem!

Tego właśnie się obawiałem. Jak na razie nie mam dostępu do oryginalnych amortyzatorów z Ogara, żeby porównać ich długość z tymi od Simsona. W sumie można sobie poradzić, jakby amortyzatory były za długie. Wystarczy skrócić mocowania amorków w wahaczu i wywiercić nowe dziury, jednak osobiście nie odważyłbym się na taki krok, gdyż zdyskwalifikowałoby to powrót do oryginału. Dzięki za odpowiedź ;-)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]