Forum motorowerowe

Wszystko o motorowerach!! Tuning wizualny, porady, problemy techniczne..

Teraz jest 25 maja 2012, o 08:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 24 sty 2010, o 22:27 
Poziom

Pojazd: MZ ETZ 150. Simson s 51 elektronic
GG: 7077033
Województwo: Mazowieckie
nie :-( .... A przepraszam za reklamowanie...... :-|

Posty scalono
Słuchajcie, zapytalem jednego z prezenterów , z tego radia, i mi tak napisal : od zadzwonienia do zaiksa i oplacenia licencji 1 do 50 sluchaczy to 100 na miesiac. nastepnie projekt strony...biznesplan tzn czyli okreslenie grupy ludzi dop ktorych bedzie przeznaczone radio rodzaj muzyki. wykupiec serwer shoutcast + pilota umiescic na necie zrobic ogloszenie o naborze prezenterow i dj. zaznajomic sie z obsluga shoutcasta i wtyczek shoutkast dsp itp. koszta to wychodzi okolo 200 zl miesiecznie zeby wlasciciel czyli osoba na ktora zarejestrowane sa serwery radiowe nie poszla siedziec i nie miala dlugow na pokolenia. za 1 wyemitowane mp3 na radiu bez wykupionej licencji zaiksu kara wynosi 4,50. czyli jak wyemitujesz 100 nutek to juz masz 450 zl kary. jak zaiks to sprawdza?...sprawdza sobieu operatora u ktorego wykupiono serwer wszytskie logi cvzyli co bylo na serwerze puszczane bo tam to siedzi w logach. kolejna sprawa aspekty prawne. bajka "radio takie a srakie nie wpsiera piractwa nadaje muzyke w obnizonej jakosci w celach promowania artystow,<<<ta klauzula dawala prawo do grania wlasnie bez oplat jednak w 1994 roku zostala zniesiona. dzis jest tak ze bez oplacenia licencji zaiksu i wszytskich koszto w mozna nadawac w radiu jedynie w swieta koscielne oraz panstwowe nie dluzej niz 15 min w tygodniu. takie sa aspekty prawne...troche to jest pojebane ale trzeba zaczac od aspektow prawnych bo inaczej znikniecie szybciej niz sie rozkrecicie w razie jak byscie otwarli to moge zagrac wtedy u was tam kiedys goscinna audycje no i kolejna kwestia sprawa wstrajania ustawienia dj/prezenterow to na sam koniec. kazdy pc jest inny kazda karta ma inne ustawienia z kazdym systemem operacyjnym jest inaczej.
Sie niezle rozpisał... xD <lol>

Posty scalono
nawet niechcialo mi sie czytac, więc niepoprawielwem ,, Sorki

JEST SIMEK !! Wkrótce Wam pokaże :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 24 sty 2010, o 23:10 
VIP

Pochwały: 6
Pojazd: Opel Corsa B
GG: 6441366
Województwo: Wielkopolskie
Z tego co on napisał to wychodzi na to, ze radio będzie tak jak np Radio Zet i będzie przynosić zyski. Bo jak tylko radio bez zysków to nie wiem po co biznesplan :-o

Obrazek

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 24 sty 2010, o 23:18 
Poziom

Pojazd: MZ ETZ 150. Simson s 51 elektronic
GG: 7077033
Województwo: Mazowieckie
jesli radio przynosic ma jakiekolwiek zyski musza dojsc po 1 koszta rozreklamowania( i to nie byle jakiego)
a pozadnego, kolejna sprawa ja podalem warunki do zalozenia bez zyskow, jesli masz miec z tego jakiekolwiek korzysci czyli np glupi premium sms to policz sobie 3,66 z rego 1 zl idzie do ciebie reszta do opa serwisu a koszta zaiksu i licencji u nich mnozysz 10 krotnie ze wzgledu na to iz wowczas radio jest komercyjne i ty masz z niegojakikolwiek dochod (ich to nie interesuje czy to jest 1 zl czy mln euro do twojej kieszeni koszta zaiksa x10)
jeszcz eto
jak cos wbijac na gg 5298716 z chęcia pomorze prezenter ;)

Posty scalono
a biznes plan to sie jedynie tak nazywa....chodzi o okreslenie grupy osob do jakich bedzie przeznaczone radio czyli np emeryci rencisci prawoslawni czy polacy ruiscy niemcy dzieci nastolatkowie murzyni czy zolci i rodzaj puszczonej muzyki taki biznesplan

Tak opisal biznesplan

JEST SIMEK !! Wkrótce Wam pokaże :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 25 sty 2010, o 11:25 
Wątpię, że to radyjko przyniesie wam zysk... Z doświadczenia wiem, że musi być dobry prezenter który nie tylko będzie puszczał muzykę ale powie coś od siebie, po drugie musisz zdobyć widownie co też nie jest takie proste, bo konkurencja jest ogromna.... Po trzecie dobre łącze , żeby to wszystko jakoś ogarnęło. Ja to czarno widzę. Już prościej jest założyć Rozgłośnie FM która już automatycznie lokalnie w mieście przynosiła by zyski. Koszt Budowy nadajnika czy zakupu Nadajnika FM nie jest drogi za 100zł można maszt antenowy zrobić i do tego prosty konfigurator fal radiowych. Trudniej już Koncesje zdobyć. Kiedyś w Bydgoszczy takie nielegalne rozgłośnie FM powstawały np piracko u nas nadawali RMF MAXXX Bo w całym Kujawsko-pomorskim nie ma RMF MAXXX mam nadzieję , że kiedyś to się zmieni. Sam przyznam szczerze chciałbym prowadzić własną lokalną stację radiową. Mam Do tego świetny głos i jakieś tam doświadczenie xD

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]