Forum motorowerowe

Wszystko o motorowerach!! Tuning wizualny, porady, problemy techniczne..

Teraz jest 25 maja 2012, o 11:36

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

1. Zrób wszystko opisane w TYM wątku!
2. Jeśli nie pomoże, użyj opcji szukaj!
3. Jeśli nic nie znajdziesz, pisząc temat z pytaniem dokładnie opisz problem z maszyną, pamiętaj! Nie jesteśmy wróżkami! :)
4. Każdy problem opisz w osobnym temacie
5. Jeśli dopisałeś objawy do swojego ostatniego postu napisz prywatną wiadomość do moderacji o odświeżenie tematu!

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Silnik gaśnie
PostNapisane: 5 lis 2011, o 10:27 
Poziom

Pojazd: Romet Ogar 200
GG: 0
Województwo: Lubelskie
Siema, mam problem z ogarem. Otóż silnik gaśnie po odpaleniu. Gdy się uda na parę sekund wkręca się na max obroty. Gaźnik mam czysty, dysze dzisiaj przedmuchałem, świeca aż mokra. Guma filtru od środka też mokra od paliwa. Iglica ustawiona na 2 ząbek od góry. Iskra na nowej świeca duża .Olej w paliwie to ORLEN OIL 2T SEMISYNTHETIC(taki czerwony).Pływak nowy. Chyba zalałem za dużo oleju do paliwa, bo strasznie kopci , kolanko przy tłumiku zrobiło się brązowe ( było na 100% czyste) . Simmerig od sprzęgła wymieniony. Dodam, że w czwartek ogar dobrze odpalił, po rozgrzaniu pojechałem się przejechać. Przejechałem może 1km w jedną stronę, a w połowie drogi do domu mi zdechł. Paliwa dostawał na 100%. Dodam że jechałem powoli, ogar się sunął tylko, ale miał siłę mnie uciągnąć. Nie reagował na gaz ( tylko parę razy udało mi się wkręcić go na obroty). Teraz gdy go kopne to jest : pyr pyr pyr i gaśnie. Co do kompresji to ucieka między głowicą a cylindrem ( niedużo, bo dokręcone na ukos) ponieważ mam nową głowicę. Platynki nie przylegają do siebie równo ( górna przesunięta w lewo trochę). Wcześniej to nie przeszkadzało na 100%. Co robić ? Chyba wszystkie moje pomysły się wyczerpały. Czy może być to wina troszeczkę krzywo rozwierconego króćca ?

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 5 lis 2011, o 10:29 
VIP

Pochwały: 16
Pojazd: Router Bassa 50
GG: 12188363
Województwo: Łódzkie
Ja tak miałem jak kondensator padł.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 5 lis 2011, o 10:30 
Poziom

Kondensator jest nowy.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 5 lis 2011, o 10:51 
Weteran

Pochwały: 8
Pojazd: Pegaz
GG: 17779564
zmien na inny kondensator, dobrze by bylo jakbys usunał to uciekanie kompresji. A jak nie to mogł simering puscic.

I <3 CYCKI!

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 5 lis 2011, o 11:26 
Poziom

Pochwały: 1
Pojazd: Ogar 200
był ogar 205
Komar,Romet kadet, motoryna

GG: 32135370
Województwo: Kuj.-pom.
albo nie dostaje dobrej dawki paliwa albo kondesator lub te platynki spróbuj je powyginać żeby nachodziły na siebie równo i przejedz papierem ściernym ale najpierw zlikwiduj te nieszczelność przy głowicy możliwe ze silnik przez to nie może zassać benzyny bo kolektor to raczej nie ja też mam krzywo rozwiercony :)

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 5 lis 2011, o 12:05 
Weteran

Pochwały: 95
Pojazd: Romet
Województwo: Mazowieckie
Pierwsze co to zmień kondensator, a następnie simering od strony zapłonu jak nie pomoże.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 5 lis 2011, o 14:51 
Poziom

Próbowałem na starym kondensatorze, tak samo. A simmerig od zapłonu jest tak ważny ?

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 5 lis 2011, o 14:57 
Weteran

Pochwały: 95
Pojazd: Romet
Województwo: Mazowieckie
Tak jest ważny. Stary kondensator może być też padnięty.

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 5 lis 2011, o 15:52 
Weteran

Pochwały: 7
Pojazd: Romet Ogar 200 88' Bi color
GG: 16013509
Województwo: Kuj.-pom.
albo lewe łapie przez głowicę. a tak nawiasem mówiąc, skoro tyle tych tematów zakładasz to mam pytanie: jeździłeś kiedyś na nim? :D

Zobacz profil Offline  

PostNapisane: 5 lis 2011, o 15:54 
Poziom

Niedawno ogar odpalił na dłużej. Trzymałem go na wolnych obrotach, nie gasł. Chodził na postoju około 2 minuty później zacząłem jeździć. Jechałem na jedynce ,ogar nie reagował na gaz, ale też nie zgasł i mnie uciągnął. Gdy przekręcałem manetkę było słychać dziwny dźwięk.

PS : Na ogarze jeździłem i to dużo :) . Lewe łapie między cylkiem i głowicą. Nic nie mogę z tym zrobić (nowa uszczelka , dokręcona na ukos )

Ostatnio edytowano 5 lis 2011, o 15:59 przez BipSeth_TM, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Offline  

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]